Рецепти

Лесна баклава с бутер тесто:




     Необходими продукти:
  
  • 1 пакет бутер тесто Бела (800г)
  • 200 орехи
     За сиропа:
  • 3 ч.ч. захар
  • 3 и половина ч.ч. вода
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ванилия


    Начин на приготвяне :

        Захарта и водата се слагат в тенджера да кипнат. Сиропът ври десетина минути. Накрая се слагат лимоновият сок и ванилията. Оставя се да изстине.
       Бутер тестото се размразява. Всяко от двете парчета се разрязвана три еднакви части по дължина. Орехите се смилат и върху всяка лента от тестото се поръсва от тях.
        Всяка широка лента се навива на руло и се слага с прихлупената част надолу в намаслена тава, която е толкова голяма, че да се съберат всички рула. В тавата се режат всичките едновременно с ширина около 2 см.
        Пекат се на 220-240 градуса около 30 минути - да се позачервят. Още гореща баклавата се полива навсякъде със студения сироп. Хубаво е да престои един ден, за да се напои добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар